TANKLARIN GENEL ZAYIF NOKTALARI

Tanklar ve Zayıf Kısımları



Tankın Yanları: Düşman aracına yandan saldırmanın pek çok avantajı vardır. Bu avantajların en belirgin olanı ise bu kısımda zırhın çok daha ince olmasıdır





Tankın Arkası: Burası her tankın en hassas olduğu bölgedir ve ona mermiler savurma şansı bir nişancıya verilebilecek en güzel hediyedir. 




Ön kısımdaki plakalar dahi tüm yüzeylerinde aynı yapıda değildir ve farklı zayıf noktaları vardır ve genellikle daha ince olan bu noktalara kolayca nüfuz edilebilir. Bu kısımlar genellikle Zayıf Noktalar olarak anılır. Doğrudan yüzleşmelerde bunları bilmek size üstünlük sağlayabilir ve/veya teoride topunuz düşman aracına çizik bile atamazken daha fazla hasar vermenize olanak sağlar.

 
 Taret kupolası/giriş kapakları:                                                                                                  
Bu kısımlar taretin üzerinde genellikle yan tarafındadır. Kapaklar hem mürettebat için araçtan çıkış noktaları hem de gözlem istasyonları olarak kullanılır. Yüz yüze yakın mesafe restleşmelerinde bunlara hedef almanızı tavsiye ederiz.

Vurduğunuz anda görülen muhtemel yan etkiler: hasar gören görüş deliği (azalan görüş alanı), yaralanan mürettebat üyesi (genellikle Komutan ya da Doldurucu)





Gövde makineli tüfek kapağı/sürücünün siperliği
Genellikle tankın üst zırh plakasında yer alan bu noktalar nispeten küçüktür ve bu nedenle onları vurmak zordur. Yine de, bazı durumlarda, özellikle alt kısımdaki plaka siperin arkasındaysa bunlara hedef almak hasar vermek için en iyi şanstır.

Vurduğunuz anda görülen muhtemel yan etkiler: yaralanan Mürettebat üyesi (genellikle Nişancı ya da Sürücü)




Palet kasnağı ve çekiş dişli çarkı:

Bunlar tankın her iki yanında, arkasında ve önünde bulabileceğiniz geniş tekerleklerdir. Bunları vurmak düşmanları hareketsiz hale getirmek için harika bir yöntemdir. Atış etkinliğini en üst seviyeye çıkarmak için belirli bir açıyla ateş edin; böylece merminiz tekerleği deldikten sonra gövdenin içine doğru ilerleyebilir.


 Alt zırh plakası: Orta menzillerde tercih edilen zayıf noktadır. Genellikle nispeten büyüktür bu nedenle de diğer zayıf noktalara oranla vurulmaları daha kolaydır. Ayrıca buraya nişan almak, özellikle şanzımanı ön tarafa yerleştirilmiş olan araçlarla savaşırken etkilidir (en yaygın olarak Alman tanklarında).

Vurduğunuz anda görülen muhtemel yan etkiler: hasar gören motor (azalan hız, hızlanma ve manevra yeteneği), hasar gören mühimmat rafı (sadece bazı araçlarda)





Taret halkası: Küçük boyutu ve genellikle ön zırh plakasıyla top kalkanı arasındaki açılı yüzeyler arasına yerleştirilmiş olması sebebiyle vurulması zor bir zayıf noktadır. Bunun sonucunda, merminiz isabet etmek yerine sıklıkla seker. Eğer mümkünse diğer zayıf noktalara öncelik verin.

Vurduğunuz anda görülen muhtemel yan etkiler: hasar gören taret (dönüş hızı sekteye uğrar), yaralanan mürettebat üyesi (değişiklik gösterir)

Yorumlar

Yorum Gönder